🇳🇴Emosjonsfokusert mindfulness – Et kurs med fokus på å bli venn med seg selv

🇳🇴Emosjonsfokusert mindfulness – Et kurs med fokus på å bli venn med seg selv

by
1214 1214 people viewed this event.

Praktisk informasjon:

Dato: Søndag 2. juni
Tid: kl. 10-15
Kursholder: Jaran Olsen
Antall plasser: 42
Praktisk informasjon: Gjerne ta med matpakke
Sted: IPRO sine lokaler i Paleet (Karl Johans gate 41B)
Pris: Gratis

Dette er altså et gratis arrangement i anledning Emotion Awareness Day 2. juni – følelsenes egen dag!

Emotion awareness day er en dag som markerer viktigheten av å adressere og normalisere emosjoner. Emosjoner er en del av livet i mange ulike situasjoner, fra man er ung til man blir gammel, og undertrykking av emosjoner er årsaken til mye psykisk lidelse. Ved å sette fokus på emosjoner en dag i året, kan forhåpentligvis flere anerkjenne, akseptere og sette pris på sine emosjoner!

Lenke til en nettside med mer informasjon om dagen: https://www.emotionawarenessday.com/

__

“Peace is within oneself to be found in the same place as agitation and suffering. It’s is not found in a forest or on a hill top, nor is it given by a teacher. Where you experience suffering, you can also find freedom from suffering. Trying to run away from suffering is actually to run toward it.”

– Ajahn Chah

“The curious paradox is that when I accept myself just as I am, then I can change.”

– Carl Rogers

__

På dette kurset vil du lære mer om hvordan to effektfulle metoder – emosjonsfokusert terapi og meditasjon – kan berike og forsterke hverandre. Gjennom guidede øvelser vil du få mulighet til å komme i kontakt med det vakre og verdifulle i deg – akkurat som du er.

Emosjonsfokusert terapi (EFT) er en terapi-retning utviklet av Les Greenberg og kollegaer, og bygger på humanistisk psykoterapi gjort kjent av Carl Rogers. Denne retningen har vært sterkt bidragsytende til å sette fokus tilbake på følelser, emosjonelle behov, og på vår egen subjektive opplevelse. Her ser vi på mennesket – på deg – som grunnleggende god, som en person som forsøker så godt du kan å vokse og leve et godt liv ut ifra de forutsetningene du har blitt gitt. Noen ganger har omgivelsene våre vært slik at vi har blitt tvunget til å vokse på en krokete, forstrukket eller tornete måte. Når vi fortsetter i samme mønster senere i livet, kan det skape problemer både for oss selv og de rundt oss. Disse mønstrene kan være vanskelig å endre. I EFT jobber vi med å finne nye måter å håndtere utfordringene på, ved å sammen utforske og oppleve følelsene og de emosjonelle behovene som kommer hånd i hånd med de.

Mindfulness er den kvaliteten i oss som gjør oss i stand til å være våkent, varmt og nysgjerrig tilstede med tanker, følelser og fornemmelser her og nå. Meditasjon er forskjellige metoder som øver opp denne evnen og hjelpsomme holdninger som tålmodighet, klarhet, og medfølelse. Meditasjon er en sentral øvelse i Buddhisme og de andre østlige religionene, men har de siste 25 årene også blitt gjort kjent innen vestlig meditasjon via kurs som MBSR og MBCT. Forskning på disse programmene har vist at mindfulness kan redusere stress, forbedre mental helse, og gi økt livskvalitet.

Kursholder er Jaran de los Santos Olsen. Jaran er psykolog og spesialiserer seg i emosjons-fokusert terapi. Han har praktisert meditasjon i 25 år, hvorav seks av disse på heltid som buddhist-munk i Thailand (Ajahn Chah tradisjonen). Jaran har selv erfart hvor effektfull kombinasjonen av meditasjon og EFT er, og brenner for å dele disse erfaringene med andre.

Velkommen!

Additional Details

Language - Norwegian

To register for this event please visit the following URL:

 

Date And Time

2024-06-02 @ 10:00 AM to
2024-06-02 @ 03:00 PM

Share With Friends

Close Menu